Az egészségmegőrzés témája aktuálisan talán minden másnál fontosabb. Egyre többen vannak, akik igyekeznek aktívan tenni ennek érdekében, s ez nemtől, korosztálytól független. A tudatosság, valamint a következetesség a területen kiemelt jelentőséggel bírnak. Ugyanakkor arra is érdemes hangsúlyt helyezni, hogy milyen mozgásformát iktatunk be életünkbe. Az Aviva módszer nők és férfiak számára egyaránt segítséget nyújthat a jobb önmegismeréshez és a nemi működés optimalizálásához.

A Változás Műhely szerint több előnnyel is járhat a rendszeres Aviva torna. Az online elérhető lehetőségnek köszönhetően elindíthatóak olyan öngyógyító folyamatok, melyek a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez hozzájárulnak. Az egészségügyi problémák gyakran éppen ennek az egyensúlynak a hiányára vezethetőek vissza. A helyes légzés, a táplálkozás és a testhasználat egyaránt fontosnak bizonyulnak.

A tornagyakorlatok a vénás és az artériás keringés élénkítése mellett az alhasi és a medencei izomzat erősítésében is szerepet játszanak. A bőrfelszíni reflexpontok stimulálásán túl egyensúlyba hozható a hormonháztartás. A sokakat érintő menstruációs fájdalmak enyhíthetőek, de az olyan nőgyógyászati problémákra is hatással lehet a torna, mint a petevezeték elzáródás, a hormonális eredetű súlytöbblet, vagy például a várandósság utáni vizelettartási gondok.

Az Aviva torna a férfiak számára is hatékony segítőtársnak számít. Az ülő munkavégzés, a túlsúly az erősebbik nemet is érinti. A gyakorlatoknak köszönhetően felgyorsul a vérkeringés, csökken a szervezetben levő toxinok mennyisége, mindez pedig fiatalító hatást fejt ki. A spermiumok életképességének és számának növelése a nemzőképesség kapcsán is rendkívüli fontos.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az optimális vérkeringés nem csupán a nemiség szempontjából játszik szerepet, hanem az általános egészségi állapot megőrzésében szintén. A napjainkban sokakat érintő ülő munkavégzés ellensúlyozására mindenképpen érdemes valami olyan aktív mozgásformát választani, ami segít a stressz feldolgozásában és a test átmozgatásában. Az Aviva torna speciális gyakorlataival e célból is remek választás. A módszer akár terápiaként is felfogható, ami nem csupán a testet, hanem a lelket és a gondolatokat is tisztítja. Miért ne adnád meg szervezeted számára azt a gondoskodást, ami egy minőségi élethez vezet?