Az év végi lakomákhoz közeledve egyre többen tartanak attól, hogy az egész éves odafigyelés most kárba vész. A súlyfelesleg ma már minden korosztály körében problémát okoz, megszabadulni tőle pedig korántsem egyszerű . A plusz kilók leadásához legalább annyi időre van szükség, amennyi idő alatt felszaladtak azok. De mégis milyen diéta mellett érdemes letenni a voksot? Milyen étrendet kövessünk annak érdekében, hogy folyamatosan csökkenjenek a kilók?

Folyamatosság és következetesség

Az egészséges alapanyagok ma már minden üzletben és a témához kapcsolódó webáruházban megtalálhatóak. Mielőtt azonban nagybevásárlásba kezdesz, érdemes tisztázni, mi a tartós fogyás titka. Nincs benne semmi extra, mindössze a folyamatosságon és a következetességen van a hangsúly. Itt érkeztünk el ahhoz a ponthoz, hogy tulajdonképpen nem is érdemes diétának nevezni ezt a folyamatot, hiszen sokkal inkább életmódváltásról van szó esetében. Ennek szerves részét képezi az, hogy milyen alapanyagok kerülnek napi rendszerességgel tányérodra.

Egészséges alapanyagok olcsón

Ha bármelyik bio webshopban körülnézel, meglepetten tapasztalhatod, hogy milyen áron érhetőek el az influencerek által oly sokat emlegetett alapanyagok. Fontos azonban tudnod, hogy nem szükséges az egészséges táplálkozáshoz útifű maghéjat, sörélesztő pelyhet vagy chia magot vásárolnod. Ugyanakkor tény, hogy bár ezek nem a legolcsóbb készítmények, ám hosszú időn keresztül használhatod azokat. Hasonló a helyzet a remek köretként szolgáló hajdinával, fekete rizzsel vagy például kölessel. A fagyasztott zöldségek mellett a szezonális fajtákat is érdemes előnyben részesíteni, de a télen jól bevált nyers cékla-alma kombó is igazi vitaminbombának számít.

Zabkorpa és lenmagpehely- garantált fogyás jóllakottan

Az életmódváltás sokaknál azért fullad kudarcba, mert az elfogyasztott ételektől éhesek maradnak. Ez pedig hosszú távon nem egy tartható állapot. Éppen ezért célszerű olyan alapanyagokat előnyben részesíteni, amelyek nagymértékben telítenek, jóllakottá tesznek, és egyúttal értékes mikroelemekben is gazdagok.

Gondoltál már arra, hogy zabkorpából és lenmagpehelyből készíts kását? Ezek külön-külön, de akár együtt is megállják a helyüket. Turbózd fel a kását gyümölcsökkel, olajos magvakkal, és teljes értékű étkezéshez juthatsz, melynek köszönhetően akár 5-6 órán keresztül sem leszel éhes.

Egészséges alapanyagok az energikusság szolgálatában

A fogyni vágyók gyakran szembesülnek azzal, hogy például a cukor megvonása miatt állandó fáradékonysággal és energiahiánnyal küzdenek. Ez előbb vagy utóbb biztosan elmúlik. Ugyanakkor arra is célszerű figyelned, hogy megkapja-e szervezeted mindazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, melyek erőnlétedről és immunrendszered optimális működéséről gondoskodnak. A hiánybetegségek szintén komoly gondot okozhatnak, ezért az életmódváltás során helyezz ennek megelőzésére is kiemelt hangsúlyt.

Aktivizáld magad!

Az egészséges és teljes értékű táplálkozás csak az egyik vonulata az életmódváltásnak. Ha rendszeres testmozgással is kiegészíted azt, az eredményeket gyorsabban és látványosabban tapasztalhatod majd. Ne várd meg az újévet a változtatással! Mi lenne, ha azonnal belevágnál? Életmódváltásra fel!