Talán soha nem esett még olyan sok szó az immunerősítésről, mint az elmúlt hónapokban. Nem csak a közelgő influenzaszezon kapcsán alakult ez így, hanem természetesen a pandémiával összefüggésben is. Ugyan biztos információk nem állnak rendelkezésre arról, hogy az immunrendszer állapota mennyiben befolyásolja a betegség súlyos lefolyását, ám az biztos, hogy az erős immunrendszerrel nem árthatunk saját magunknak. S hogy melyek a leginkább keresett immunerősítő termékek? Mit választ a mai kor embere akkor, ha szervezetének általános állapotát szeretné javítani?

Hatóanyagok a spájzból

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan az olyan régi, jól bevált alapanyagokhoz nyúlnak, melyek szinte bármelyik háztartásban megtalálhatóak. A citromos víz fogyasztása, a gyömbértea rendszeres jelenléte a táplálkozásban éppen olyan népszerűek, mint a fokhagyma nyersen történő fogyasztása. A méz, a reszelt gyömbér és a citrom hármasa remek választásnak bizonyul immunerősítés céljából.

Mi a helyzet az immunerősítő termékekkel?

Nos, ezekből természetesen nincs hiány. Többféle árkategóriából válogathatunk, és nem csupán a tablettás, kapszulás megoldásokra érdemes gondolni. Persze ezekkel a legkönnyebb pótolni a vitaminokat és ásványi anyagokat. A C-vitamin 500-1000mg-os fogyasztása éppen úgy javasolt, mint a D-vitamin pótlása legalább 2000-3000 NE adagolásban. A cink, a szelén, az E-vitamin mellett a B-vitamincsoport elemei is kifejezetten hasznosnak bizonyulnak. A mai kor embere rendszerint magnéziumhiányos, ezért az ásványi anyag rendszeres pótlása mellett sem mehetünk el. Javasolt a gyártót is megnézni a választáskor, hiszen az immunerősítő termékek hatékonysága és felszívódása múlhat azon, hogy milyen márka mellett teszed le a voksod. Érdemes lehet többet költeni ezekre a készítményekre, így nagyobb hatásfokkal alkalmazható termékeket kaphatunk.

Immunerősítő termékek természetes forrásból

Mint korábban már említettük, az immunerősítő termékek nem csak tabletta formájában nyújthatnak segítséget. A méhészeti termékek hasznosságáról már valószínűleg hallottál. A méhpempő, a virágpor kitűnő választásnak bizonyulnak. Érdemes egy próbát tenni a maca porral, mely energiával tölt fel és a hormonális kiegyensúlyozottságot is előmozdítja. Ha nincs lehetőséged friss búzafű lét készíteni, akkor a búzafű italpor is hasznos. Indítsd egy pohárnyival a napot, keverd el valamilyen folyadékban, és előnyeit már néhány hét után érezni fogod.

Az étrend-kiegészítők mellett azonban a változatos és tiszta táplálkozásnak is kiemelt szerep jut. Az immunerősítő termékek ugyan kétségkívül hasznosak, és a hiánybetegségek elkerülhetőek segítségükkel, de ha mellettük drasztikus fogyókúrát folytatsz, vagy egészségtelen ételekkel tömöd magad, akkor nem sok pozitívumra számíthatsz. Fontos tudnod azt is, hogy a súlyfelesleg alapvetően gyengíti az immunrendszert. Törekedj tehát arra, hogy magasságodhoz megfelelően alakuljon testsúlyod, ezzel is az egészségesebb, erősebb szervezetet megcélozva. Az immunerősítő termékek tehát önmagukban nem képesek csodára, viszont nagy segítséget jelenthetnek akkor, ha változtatni szeretnél, és kihoznád a legtöbbet magadból.