Érzékszerveink közül a szem és a látás igazi értékkel bír. A hétköznapokban ezt sokan nem értékeljük, és csak akkor vesszük észre jelentőségét, ha valami gond adódik. A rövidlátás a mai kor emberének életében teljesen természetes állapot, ami szemüveggel vagy kontaktlencsével tökéletesen korrigálható. A bepárásodó szemüveg, ami sportoláskor akár kényelmetlen is lehet, vagy a kontaktlencsével való napi bajlódás azonban felvetheti az igényt a látásjavító műtét iránt.

Egyedül a műlencse a megoldás?

Milyen problémák vezethetnek oda, hogy a műlencse műtét lehet a megoldás? Az extrém magas dioptriával rendelkezőknél az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő lézeres szemműtét már nem kerülhet szóba. Az évek múlásával, az idős korral egyidejűleg a szemromlás, vagy akár a szürkehályog is jelentősen ronthatja az életminőséget. Ilyenkor szintén modern segítséget kínálhat a műlencse beültetés. Az aktuális árakról könnyen tájékozódhat a drszaboantal.hu weboldalon.

Szürkehályog? Orvosi segítség időben!

A már diagnosztizált szürkehályog esetén a műlencse műtét lehet az egyetlen segítség ahhoz, hogy a világ újra élesben mutassa meg szépségeit. Egy idő után az érintettek úgy látnak, mintha egy vízfüggöny lenne előttük, és szó szerint elszürkülve, homályosan érzékelik környezetüket. A szemlencse öregedése egyébként is hatással van az éleslátásra, sőt, még idős kor sem szükséges ahhoz, hogy a folyamatos látásromlás nehézségeivel kelljen megküzdeni. Az ilyen állapotok fokozott odafigyelést és mihamarabbi szakember felkeresést igényelnek.

Műlencse beültetés várakozás nélkül

A magánegészségügy keretein belül sorban állás nélkül, előzetesen egyeztetett időpontban kerül sor a szükséges vizsgálatokra. Itt biztosan akkor hívnak be, amikorra időpontot kapott a páciens, és nem szükséges a fél napot arra szánni, hogy a diagnózis felállítható legyen. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy mekkora odafigyeléssel és ráfordított idővel fordul a szakember a látás problémákkal küzdők felé.

A megfelelő műlencse kiválasztása, a műtétre való felkészülés lépései során mindvégig pontos és részletes információkat lehet kapni, ez pedig igencsak megnyugtató akkor, ha a szemről, az éles látás visszanyeréséről, és az ezekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekről, bizonytalanságokról van szó.