A maradj otthon szlogent talán még soha nem hallottuk annyiszor, mint idén tavasszal. A világjárvány berobbant az életünkbe, és egyik percről a másikra felforgatta azt. Az eleinte kételkedők is rádöbbentek már arra, hogy a vírus bizony mindennapjaink része lett, és jobb óvatosnak lenni vele. Egyelőre még keveset tudunk róla, de hétről-hétre több információ áll a szakemberek rendelkezésére. A gőzerővel zajló kutatásoknak már most látszanak az eredményei, de megjósolni egyelőre lehetetlen, hogy mikorra tudhatjuk biztosan magunk mögött a pandémiát.

Maradj otthon!- adható ennél jobb tanács akkor, amikor világszerte szedi áldozatait a koronavírus? Ha munkád, tanulmányaid, elfoglaltságaid engedik, akkor valóban hasznos lehet minél kevesebb időt közösségben tölteni. Míg az introvertált személyiségeknek ez kifejezetten előnyös, addig a folyton jövő-menő emberek igen nehezen bírják az otthon töltött estéket. Mivel ütheted el az időd? Hogyan foglald el magad akkor, ha a leginkább hasznos minimalizálni a szociális kapcsolatokat?

Otthon is hasznosan?

Miért ne? Sokan vannak, akik nem tudnak pihenni, és muszáj valamilyen módon hasznosnak érezniük magukat. Ezzel nincs is baj. Ha szétnézel a gardróbodban, a konyhaszekrényben, biztosan találsz olyan területeket, melyek rendrakásra, takarításra, szelektálásra szorulnának. Rendezd át a lakást, nyomtass új képeket kereteidbe, alakíts ki újszerű stílust, mely jobban passzol aktuális életstílusodhoz és ízlésedhez. Ebben kreatív energiáidat is kiélheted, ami garantáltan leköt majd egy ideig.

Maradj otthon és alkoss!

S ha már kreativitásról esett szó, nem mehetünk el az alkotó folyamatok mellett. Mindenkiben rejlenek vágyak az alkotás iránt. Ha azt gondolod, nem rajzolsz jól, nézz körül az online felületeket, és garantáltan találsz majd kezdőknek szóló rajztechnikákat, festési módszereket. A DIY ötletek széles tárházával is találkozhatsz a Pinteresten, mely remek választásnak bizonyul érdeklődési körtől függetlenül. Hosszú órákat eltölthetsz előtte inspirációt gyűjtve – az élet bármely területét illetően.

Sorozatmaraton az ágyból

Mindig is vágytál olyan napokra, amikor ki sem kelsz az ágyból, és csak kedvenc filmjeiddel töltöd az időt? Miért ne engednél meg magadnak ilyesmit az ünnepekkor? A streaming szolgáltatók segítségével reklámoktól mentesen élvezheted a filmklasszikusokat és a legmenőbb új sorozatokat. Ha mégis tennél-vennél közbe, portalaníts, varrogass, vagy böngéssz a világhálón. Az online rendelés kényelmét bármikor kihasználhatod, így a zsúfolt bevásárlóközpontokat is elkerülheted.

A „Maradj otthon-korszak” valószínűleg mindenkiben nyomot hagyott. Az embereket egyfajta újragondolásra és lassításra intette, és arra is felhívta a figyelmet, hogy valamit valószínűleg nem jól csinálunk. A természet 2020-ban megélt támadásai arról is szólnak, hogy a bolygó és a természet fellázad az emberi természet kizsákmányoló életmódja iránt. A kérdés csupán az, képesek vagyunk-e tanulni a múlt hibáiból.