A Hagyományos Kínai Orvoslás és annak eredményei nem véletlen terjedtek el világszerte. Az alternatív megoldások kedvelői éppen úgy megtalálják számításukat segítségével, mint azok, akik a hagyományos orvostudományból kiábrándulva keresnek valami mást.

Segítség pszichoszomatikus panaszokkal küzdőknek

A fül területén 5 akupunktúrás pont létezik, melyek ingerlésével a szervezet működését befolyásolhatjuk a kívánt irányba. A ShenMen pont évezredek óta ismert, és főként álmatlanság, szenvedélybetegségek és memóriazavarok esetén jutott főszerephez Kínában. Napjainkban a mesterpontként is nevezett területet ingerlése a teljes szervezetre hatást gyakorolhat. Nemcsak a szenvedélybetegségek esetén lehet eredményes az ide helyezett piercing alkalmazása, hanem fejfájás, magas vérnyomás, depresszió és hasonló, pszichoszomatikus panaszok kapcsán is bebizonyosodott eredményessége.

Migrén, fejfájás esetén is hatékony!

A fejfájás sokakat érintő probléma, és akár visszatérő jelleggel, az egész közérzetet negatívan befolyásolóan nehezíti meg az életminőséget. A shenmen piercing csökkentheti a fájdalmak intenzitását és azok gyakoriságát. Mint korábban már említettük, a függőségek leküzdésében, a leszokás időszakában szintén nagy segítség lehet a speciális helyre szúrt piercing. Mivel egy relaxált, nyugodt állapot érhető el viselésével, így az alvászavarok ellen is hatékony lehet.

Szorongás, pánikbetegség?

Ezek tipikusan olyan problémák, amelyeket az érintettek titkolnak, nem mernek orvoshoz fordulni velük. A modern kor hátulütői között gyakran szerepel az általános szorongás, valamint az ezzel szoros összefüggésbe hozható pánikbetegség. A folyamatosan jelen levő stressz által kiváltott panaszok éppen úgy jól reagálnak a shenmen piercingre, mint azok, akik depresszióval küzdenek. A Shenmen piercing-ekről bővebb információkat találhatsz ITT.

Támogató segítség piercing viselésével

Alapvetően érdemes tisztában lenni azzal, hogy az életmódváltás sokat segíthet a feszültség, a pszichoszomatikus panaszok enyhítésében. A gondolkodásmód átalakítása tehát a cél, amit ugyan mondani könnyű, de ténylegesen kivitelezni annál nehezebb. Nem véletlen, hogy sokan keresik a kiegészítő megoldásokat, alternatív módszereket, amelyek segítséget, támogatást, bizonyított eredményeket produkálhatnak.

A tulajdonképpen fájdalommentesen beszúrt piercing a fülben található Shanmen pontot célozza, ez pedig kapcsolatban áll a bolygóideggel. A közérzetre, a fájdalom érzékelésére, a mentális állapotra egyaránt hatást kifejtő piercing támogató segítség lehet akár a fogyásban, vagy például figyelemzavar esetén is.