Rajongsz a lakberendezésért, és folyton átalakítanád a Téged körülvevő teret? A változatosság gyönyörködtet, ezért sokan szezonhoz kötik a lakástextíliák és a dekorációk lecserélését. Persze a legtöbbünknek vannak olyan tárgyai, melyeket egész évben szívesen látunk, s semmi pénzért nem válnánk meg azoktól. Mégis akad lehetőség arra, hogy a téli időjárásnak, hangulatnak megfelelően alakítsuk otthonunkat.

Fényfüzérek egész évben

A téli lakberendezési tippek között elsősorban a karácsonyi dekorációval találkozhatunk. A fényfüzéreket azonban minden további nélkül megtarthatjuk egész télen. A megfelelően elhelyezett darabok segítenek hangulatos tereket alkotni anélkül, hogy egy Insta képben éreznéd magad. Rátekerheted virágállványra, vagy akár egy már nem használt fém CD-állványt is új szerepben láthatsz viszont ilyen módon. Az elemes fényfüzérek helyett a hálózatról üzemeltethetőek bizonyulnak igazán praktikusnak, ezekkel ugyanis nem kell bajlódni az energiaellátás tekintetében.

Fókuszban a takarók és párnák

Természetesen, ha a hideg hónapokról van szó, akkor nem mehetünk el a meleg takarókról és párnákról. Ezekkel azonnal meleggé varázsolhatjuk otthonunkat. Persze csak akkor működik a dolog, ha ténylegesen a hőmérséklet szempontjából is kifogástalanok a viszonyok. A kellemes belső mikroklíma érdekében a korszerű fűtési technikákkal és a megfelelő hőszigeteléssel tehetünk a legtöbbet. Nem véletlen, hogy a lakásfelújítási teendők között első helyet foglal el a hőszigetelés és a nyílászárók cseréje. Ezekre érdemes már a tavaszi-nyári hónapokban gondolni, hiszen így alapozhatjuk meg a téli kényelmet.

Alkoss saját kézzel!

A téli lakberendezési tippek között gyakran esik a választás a saját kézzel készített megoldásokra. A faágakkal, tobozokkal elképesztő végeredmény születhet, ráadásul csak egy ragasztópisztoly kell a kreatív alkotásokhoz. A Pinteresten megszámlálhatatlanul sok inspiráló ötlettel találkozhatsz, de akár álomcsapdát vagy ajtódekort is készíthetsz kreatív energiáidat kiélve.

Természetesen fontos szerep jut a berendezési tárgyaknak, melyek nem csupán az esztétikum, hanem a funkcionalitás tekintetében is lényegesek. Hiába néz ki jól egy designer darab, ha nem fér el benne semmi, vagy akkora helyet elfoglal, amit nem engedhetünk meg magunknak. Ne feledd, a stílusos lakberendezés soha nem a ráfordított összeg függvénye. Ugyan az olyan alapokra, mint a festés vagy a parkettázás mindenképpen költeni kell, de ezek is kihozhatóak olcsón, ha a szakember munkadíját megspóroljuk, s magunk végezzük el ezeket az egyszerű feladatokat.

Ha dekorálásról van szó, akkor a falakra helyezett képekkel a legkönnyebb otthonossá varázsolni az enteriőrt. Figyelj a jó minőségű keretekre, melyeket leárazásokon vagy akár bolhapiacokon meglepően olcsón beszerezhetsz. Amennyiben nem vagy a festmények híve, nyomtathatsz is az internetről olyan képeket, melyek közel állnak stílusodhoz és az elképzelt lakberendezési stílushoz.

Az online felületeken jobbnál-jobb ötletekkel találkozhatsz, és a téli lakberendezési tippek között úgy is választhatsz, hogy közben nem adod fel saját stílusodat, hanem sokkal inkább kifejezésre juttatod azt. Ne feledd, az egyedi környezet megteremtése nem anyagiak kérdése, sokkal inkább az ötletességé és kreativitásé. Add át magad az otthonteremtés e szegmensének, és tedd stílusosan meleg, hangulatos kuckóvá lakásod akár a mostanság oly népszerű skandináv stílus jegyében.