Babás nyaralás

Egy kellőképpen előkészített nyaralás babával vagy kisgyermekkel is éppen olyan pihentető lehet, mint kettesben.

Mikor tervezzük a nyaralást, elsősorban a baba igényeit tartsuk szem előtt. Ez természetes, de nem szabad mindennek erről szólnia – a nyaralás arra való, hogy mindenki jól érezze magát. Természetesen a lehetőségeket korlátozza valamelyest, hogy van velünk egy kisbaba, például egész éjszakás buli nem valószínű, hogy belefér, mégsem kell hogy az egész nyaralás a pancsoló és a játszótér között teljen.

A pár hónapos babák, bár fontos nekik az állandóság, de meglepően jól bírják a csavargást. Elnézelődnek a babakocsiban (valamilyen esernyőre csukható sport babakocsi ajánlott), vagy békésen szunyókálnak a hordozókendőbe kötve, velük szinte bárhova el lehet menni. Anyatejes babákkal még az evés is egyszerű, gyakorlatilag bárhol meg lehet szoptatni, ahol találunk egy nyugodt zugot.

Kicsit idősebb, örökmozgó, de még járni nem tudó babákkal már nehezebb a helyzet, ők már nem szeretnek sokat egy helyben maradni, velük tényleg csak rövid felnőtt-programokat szervezhetünk.

A programválasztás nagyobbakkal már picit könnyebb, de mindenképpen úgy kell intéznünk, hogy ha megunják a múzeumot, városnézést, legyen a közelben nekik való alternatíva is, egy közeli játszótér, fagyizó. Próbáljuk úgy válogatni az elfoglaltságokat, hogy kb. fele a gyereknek, fele a szülőknek kedvezzen. Utazás vagy étterem után mindenképpen valami mozgásos, szaladgálós dolgot találjunk ki, mert a sok üldögéléstől nyűgösek lehetnek a gyerekek, ahogy a játszóterezés, strandolás után jól kifáradnak, pihenést, nyugalmat igényelnek.

Mit fog fel a baba a nyaralásból?

A nyaralás a baba számára sokkal kevésbé kellemes élmény, mint a szüleinek, neki mindegy milyen divatos úticélt látogatunk meg, csak az a fontos, a szülei vele legyenek, és biztosítsák számára a megszokotthoz közeli környezetet.

Szülőként hajlamosak vagyunk úgy gondolni a nyaralásunkra, hogy de jó is a gyereknek, hogy már ilyen fiatalon láthatja a tengert, Balatont, akármit. És biztosan hatalmas szemeket kerekít a látvány hatására, de sajnos hosszú távon nem fog rá emlékezni.

Ez pedig annál valószínűbb, minél fiatalabb a gyerkőc. Viszont mégsem kell, hogy teljesen elfelejtse, mesélhetünk neki esténként a saját nyaralásunkról is.

Ráadásul a nyaraláson készült fotóknak és videóknak évekkel később is biztosan nagyon fog örülni. 

Érdemes a nyaralásról is valamiféle babanaplót vezetni, így biztosan nem felejtjük el, hogy hogy is hívták azt az aranyos kiskutyát, ki volt az a kedves néni a szomszédban, hogy mivel is kente úgy össze magát a gyerek.

Praktikus lehet ugyanezt mondjuk egy blogban lejegyezni, onnan akár később is össze lehet ollózni egy ötletes nyaralási beszámolót, a digitális fotókkal ötvözve pedig még fotókönyvet is összeállíthatunk.

Forrás:

Babazu – Bababolt
Nyírpazony, Vasvári Pál u. 70, 4531
Telefonszám: 06 20 227 6776
Weboldal: https://babazu.hu